Čo je gongový kúpeľ

Aby sme spoznali a zmenili naše staré vzorce správania, je nutná zmena vedomia. Zvuk podporuje zmenu vedomia, a preto nám pomáha, aby sme zažili transformáciu.

Zvukový kúpeľ je meditácia, pri ktorej účastníci ležia, alebo sedia v pre nich najpohodlnejšej polohe. Počas gongového kúpeľa každý prechádza cez jedinečnú skúsenosť, ktorá záleží od toho, kde sa nachádzame na svojej životnej ceste a nakoľko sme pripravení a otvorení pre prijatie zmeny. Pre niekoho je to veľmi pokojná skúsenosť, niekto má hlbšie zážitky a môže mať vízie z minulosti, niekto môže prežiť hlboko uzdravujúcu skúsenosť, kým niekto celý čas prespí.

Sila zámeru

Skôr ako sa ponoríme do zvuku, mentálne si povieme zámer, ktorému venujeme gongový kúpeľ. Gong majster určuje zámer pre celú skupinu, ale každý účastník si dáva svoj vlastný zámer. Môj zámer sa týka uzdravenia našej krásnej planéty. Je veľmi dôležité byť pozorný, keď ide o nástroj veľkej sily, akým je Gong. Nutné je ísť do svojho vnútra a počúvať čo nám hovorí srdce, aby sme načúvali, čo naozaj chce naše srdce. Zámer sa môže vzťahovať na hociktorú časť nášho života, zdravie, lásku ale aj prácu.

Čo sa deje počas gongového kúpeľa? 

Keď sme vystavení pôsobeniu zvuku Gongu, ľahšie sa hlboko uvoľníme. Spomaľujú sa mozgové vlny a my ideme do stavu vedomého sna, počas ktorého telo vedie zvuk do každej bunky nášho tela a do duše a tam sa naštartuje proces sebauzdravenia. Vymažú sa negatívne informácie a traumy, ktoré sme potlačili hlboko v sebe.  Vylepšuje sa cirkulácia krvi a lymfy a zvyšuje sa úroveň životnej energie. Znovu sa prebúdza prirodzenosť nášho bytia.

Po skončení gongového kúpeľa nejakú dobu zostávame v tichu. Tento čas je veľmi dôležitý, pretože počas neho integrujeme všetko, čo sme počuli, cítili, zažili a nastoľuje sa rovnováha. Znovu sa harmonizujeme. Dôležité je piť veľa tekutiny, aby sme naštartovali detoxikáciu.

Gongový kúpeľ je výborná terapia proti stresu, únave, hnevu, strachu, ale aj iným stavom, ktoré sú spojené s nedostatkom rovnováhy v tele. Po skončení gongového kúpeľa sa cítime oddýchnuto a čerstvo.

Terapia zvukom nenahradzuje liečenie klasickou medicínou.